logo

Tökéletesedtek a fizetési elemzések

A Paylab nemzetközi fizetési felméréshez összesen 19 ország bérelemző portálja tartozik. A rendszer tagjaként Magyarországon a Fizetesek.hu szolgáltat kizárólagos információkat a hazai és külföldi fizetési helyzetről. A nemzetközi kezdeményezés most egy olyan új modellel jelentkezik, amelynek köszönhetően még teljesebb, átláthatóbb és részletesebb elemzések készülnek majd. A regressziós modell lehetővé teszi, hogy a bejövő adatokból még jobb fizetési analízisek készülhessenek a munkavállalók, illetve a munkaadók számára.

Paylab_regressziós modell

A cégek a fizetési elemzést leginkább arra használják, hogy megtudják, konkurenciaképes béreket kínálnak-e az alkalmazottaknak, a munkavállalók pedig összehasonlíthatják saját bérüket másokéval, a Paylab Salary Checker segítségével pedig már mobilon keresztül is figyelhetik, hogy hogyan változnak a bérek egyes pozíciókban.

Az új metódus pedig még összetettebb és megbízhatóbb adatokat kínál mindkét fél számára: milyen az aktuális helyzet (átlagbér + egyéb juttatások) az egyes munkahelyi pozíciókban a régiót, szakmai tapasztalatot, kort, cégnagyságot és az iskolai végzettséget figyelembe véve.

Paylab.com nemzetközi portál évente több 550 000 fizetési adatot gyűjt össze a világ 19 országának munkaerőpiacáról több mint 450 pozícióra vonatkozóan. Ezt az óriási adatbázist igénybe véve készülnek a felhasználók számára a még tökéletesebb fizetési elemzések.

Az új, regressziós modellnek köszönhetőn, amin a fejlesztők közel egy évig dolgoztak, a rendszer ezentúl azokból a régiókból is képes lesz átfogó elemzést készíteni, ahol kevesebb a bejövő adat.

Paylab_regressziós analízis

Hogyan működik a regressziós rendszer?

Úgy képzeljük el, mint egy adatokkal teli térképet, ahol a statisztikai adatok állandó kapcsolatban vannak egymással, ennek köszönhetően pedig képletek segítségével azokban a régiókban is kiszámítható az átlagbér, ahol nincs elegendő adat.

Például: tudjuk, hogy a könyvelő pozícióban hogyan változnak Magyarországon a bérek szakmai tapasztalat szerint, de néhány megyében nincs kellő adat a senior könyvelő pozícióra vonatkozóan. Ilyenkor a rendszer képes megállapítani a kérdéses régiókban a béreket, mert figyelembe veszi a könyvelők átlagbérét, illetve a senior könyvelők fizetését más megyékből.

Amennyiben egy cég például szeretné megtudni, hogy mennyit keresnek a technikusok Békés megyében, de az adatbázisban aktuálisan csupán 5 bejövő béradat van erre a pozícióra és régióra vonatkozóan, akkor a regressziós rendszer ilyenkorfelméri, hogy a többi megyében található 313 technikus bére hogyan alakult, ez alapján pedig megbecsüli a pozíció átlagát a kérdéses megyében. 

Paylab_bérelemzés

Hogy néz ki az új fizetési elemzés?

A regressziós modell az alábbi paraméterek alapján képes elemezni a béreket:

-       pozíció

-       régió

-       kor

-       cégnagyság

-       iskolai végzettség

-       nem

-       szakmai tapasztalat

A bérelemzés egy teljes fizetési skálát mutat egy adott pozícióra vonatkozóan, az alapbértől kezdve a teljes bruttó bérig - figyelembe véve az évközi és évvégi juttatásokat, prémiumokat és pénzbeli jutalmakat.

Továbbá megmutatja, hogy hogyan változnak a bérek az adott pozícióban a szakmai tapasztalatot, a munkaadó cégnagyságát, az iskolai végzettséget, a régiót és a munkavállaló korát figyelembe véve.

Az összes felsorolt adat nem csak átlagbérként szerepel, hanem az ún. decilek, kvartilok és mediánok is láthatók. A felhasználó ennek köszönhetően megtudhatja, hogy az adott régióban mi a középérték, illetve mennyit keres a legjobban és legrosszabbul fizetett 10%.

A felhasználó a fizetéseken kívül továbbá részletes kimutatást kap az adott pozíció béren felüli juttatásairól, illetve a 13. havi bérekről és bónuszokról. 

Paylab_béranalízis
Mennyit keresnek mások?

Ingyenes személyre szabott fizetési összehasonlítás.

Hasonlítsa össze bérét