Megéri lojálisnak maradni a munkaadóhoz?

Az idősebb generáció lojálisabb a munkahelyéhez, a legtöbben pedig úgy gondolják, hogy a hűség a fizetési szalagon is meglátszik. Ezzel szemben a munkavállalók harmada úgy érzi, hogy az új kollégák ugyanannyit kapnak, mint a régiek.


Paylab_munkahelyi lojalitás

Az idősebb munkavállalók lojálisabbak

A Paylab.com nemzetközi bérösszehasonlító portál 12 országban (köztük Magyarországon is) készült legújabb felmérésében arról kérdezte a munkavállalókat, hogy szerintük mennyi ideig ideális egy munkahelyen dolgozni. A több mint 57 ezer (hazánkban 6.400) válaszadó 39%-a szerint 3-tól 5 évig érdemes egy helyen maradni, 26% szerint pedig a 6 és 9 év közötti időszak a legideálisabb.

Paylab_munkahelyi lojalitás 1

Érdekesség, hogy a fiatalok a gyakoribb váltást preferálják, az idősebbek pedig hűségesebbek: a 25-34 éves korosztály 48%-a gondolja úgy, hogy legfeljebb 5 év után ideje váltani, a 45-55 éves korosztály 35% szerint pedig akár 9 évet is érdemes egy helyen tölteni.

Paylab_munkahelyi lojalitás korcsport

Paylab_munkahelyi lojalitás_korcsoport

A menedzserek szívesebben maradnak

A munkahelyi lojalitás nagyban függ a karrierépítési lehetőségektől. A közép- és felsővezetői pozíciókban ugyanis számottevően magasabb azok aránya, akik, több mint 5 évet töltenek egy munkaadónál. Ez leginkább annak köszönhető, hogy ha a menedzserek tudatosan építik a karrrierjüket, akkor a ranglétrán való előrelépéshez több időre van szükségük.

Paylab_munkahelyi lojalitás_pozíciószint

Megéri hosszabb ideig egy helyen maradni?

Majdnem minden második válaszadó (47%) úgy gondolja, hogy megéri lojálisnak maradni, mert a munkaadó ezt pénzügyi és béren felüli juttatásokkal hálálja meg. A válaszadók harmada úgy nyilatkozott, hogy minél tovább maradtak egy cégnél, annál jobban nőtt a fizetésük, további 17% pedig azt mondta, hogy a hűségüknek köszönhetően több béren felüli juttatást kaptak.

Ennek némileg ellentmond az a tény, hogy a megkérdezettek 32%-a szerint az új kollégáik ugyanannyi juttatást kapnak, mint azok, akik évek óta a cégnél vannak.

Érdekesség, hogy az újonnan felvett alkalmazottak, akik kevesebb mint 1 éve dolgoznak egy adott helyen nagyrészt úgy gondolják, hogy a lojalitás kifizetődik. Másrészt pedig azok az emberek, akik több mint 5 éve dolgoznak a jelenlegi munkaadójuknál nagyobb arányban gondolják úgy, hogy a lojális dolgozók nincsenek kiváltságos helyzetben.

Paylab_munkahelyi lojalitás_régi és új alkalmazottak

Paylab_munkahelyi lojalitás3

Hány munkahelyet bír el egy karrier?

A Paylab felmérése kitért arra is, hogy a megkérdezett munkavállalók eddig átlagosan hány munkaadónál dolgoztak. A 35 év alatti válaszadók nagyrésze több mint három helyen dolgozott már. Az idősebb munkavállalók legtöbb esetben öt munkahelyen dolgoztak.

Paylab_munkahelyi lojalitás_hány munkahely

Hírek

19
Mar.
Tizenhárom százalékkal nőttek a bérek tavaly

Először lépte túl a 300 ezer forintos határt az átlagbér Magyarországon. Továbbra is óriási a bérszakadék az ország nyugati és keleti régiói között, de az is kiderült, hányszor többet keresnek a pilóták a takarítóknál.

05
Mar.
A nők 9 százalékkal kapnak kevesebbet ugyanazért a munkáért

A Paylab nemzetközi bérinformációs portál eredményei alapján a nők átlagosan 9 százalékkal keresnek kevesebbet a férfiaknál ugyanabban a pozcióban. Ugyanakkor a nők foglalkoztatottsága Európa szerte évről évre növekszik, de még mindig csak tízből hat nő dolgozik. Az anyák nincsenek könnyű helyzetben, pedig a munkavállalók 37 százalékának van anya kollégája.

21
Feb.
Magabiztosak vagy irreálisak? Egyedül a pályakezdők fizetési elvárásai magasabbak, mint a valós bérek

A legmagasabb fizetési elvárásai a pályakezdőknek vannak, az idősebb álláskeresők realistábbak. Sőt, ők gyakran alulértékelik magukat olyan pozíciókban, ahol nincs kellő tapasztalatuk. Mindeközben a Z generáció (vagyis a 24 év alattiak) képviselői átlagosan 9 százalékkal többet kérnek annál, mint amennyit ez a korosztály a valóságban kap.