Megéri lojálisnak maradni a munkaadóhoz?

Az idősebb generáció lojálisabb a munkahelyéhez, a legtöbben pedig úgy gondolják, hogy a hűség a fizetési szalagon is meglátszik. Ezzel szemben a munkavállalók harmada úgy érzi, hogy az új kollégák ugyanannyit kapnak, mint a régiek.


Paylab_munkahelyi lojalitás

Az idősebb munkavállalók lojálisabbak

A Paylab.com nemzetközi bérösszehasonlító portál 12 országban (köztük Magyarországon is) készült legújabb felmérésében arról kérdezte a munkavállalókat, hogy szerintük mennyi ideig ideális egy munkahelyen dolgozni. A több mint 57 ezer (hazánkban 6.400) válaszadó 39%-a szerint 3-tól 5 évig érdemes egy helyen maradni, 26% szerint pedig a 6 és 9 év közötti időszak a legideálisabb.

Paylab_munkahelyi lojalitás 1

Érdekesség, hogy a fiatalok a gyakoribb váltást preferálják, az idősebbek pedig hűségesebbek: a 25-34 éves korosztály 48%-a gondolja úgy, hogy legfeljebb 5 év után ideje váltani, a 45-55 éves korosztály 35% szerint pedig akár 9 évet is érdemes egy helyen tölteni.

Paylab_munkahelyi lojalitás korcsport

Paylab_munkahelyi lojalitás_korcsoport

A menedzserek szívesebben maradnak

A munkahelyi lojalitás nagyban függ a karrierépítési lehetőségektől. A közép- és felsővezetői pozíciókban ugyanis számottevően magasabb azok aránya, akik, több mint 5 évet töltenek egy munkaadónál. Ez leginkább annak köszönhető, hogy ha a menedzserek tudatosan építik a karrrierjüket, akkor a ranglétrán való előrelépéshez több időre van szükségük.

Paylab_munkahelyi lojalitás_pozíciószint

Megéri hosszabb ideig egy helyen maradni?

Majdnem minden második válaszadó (47%) úgy gondolja, hogy megéri lojálisnak maradni, mert a munkaadó ezt pénzügyi és béren felüli juttatásokkal hálálja meg. A válaszadók harmada úgy nyilatkozott, hogy minél tovább maradtak egy cégnél, annál jobban nőtt a fizetésük, további 17% pedig azt mondta, hogy a hűségüknek köszönhetően több béren felüli juttatást kaptak.

Ennek némileg ellentmond az a tény, hogy a megkérdezettek 32%-a szerint az új kollégáik ugyanannyi juttatást kapnak, mint azok, akik évek óta a cégnél vannak.

Érdekesség, hogy az újonnan felvett alkalmazottak, akik kevesebb mint 1 éve dolgoznak egy adott helyen nagyrészt úgy gondolják, hogy a lojalitás kifizetődik. Másrészt pedig azok az emberek, akik több mint 5 éve dolgoznak a jelenlegi munkaadójuknál nagyobb arányban gondolják úgy, hogy a lojális dolgozók nincsenek kiváltságos helyzetben.

Paylab_munkahelyi lojalitás_régi és új alkalmazottak

Paylab_munkahelyi lojalitás3

Hány munkahelyet bír el egy karrier?

A Paylab felmérése kitért arra is, hogy a megkérdezett munkavállalók eddig átlagosan hány munkaadónál dolgoztak. A 35 év alatti válaszadók nagyrésze több mint három helyen dolgozott már. Az idősebb munkavállalók legtöbb esetben öt munkahelyen dolgoztak.

Paylab_munkahelyi lojalitás_hány munkahely

Hírek

30
Aug.
Tökéletesedtek a fizetési elemzések

A Paylab nemzetközi fizetési felméréshez összesen 19 ország bérelemző portálja tartozik. A rendszer tagjaként Magyarországon a Fizetesek.hu szolgáltat kizárólagos információkat a hazai és külföldi fizetési helyzetről. A nemzetközi kezdeményezés most egy olyan új modellel jelentkezik, amelynek köszönhetően még teljesebb, átláthatóbb és részletesebb elemzések készülnek majd. A regressziós modell lehetővé teszi, hogy a bejövő adatokból még jobb fizetési analízisek készülhessenek a munkavállalók, illetve a munkaadók számára.

30
Jul.
Mi a jobb: alkalmazott vagy szabadúszó?

A munkavállalói jogviszony legnagyobb csábítóereje egyértelműen a fix jövedelem és a biztonság. A megkérdezettek mindössze 6%-a dolgozik szabadúszóként - ők leginkább az IT szektorban tevékenykednek. Számukra a szabadság és a rugalmasság a legfontosabb.

28
Jun.
Extra szabadság: hazánkban még mindig kevesen kapják

Egyre népszerűbb juttatás a mértéken felüli fizetett szabadság. A munkavállalók számára legalább olyan fontos, mint a rugalmas munkaidő, a cégek pedig legtöbb esetben 1, vagy akár 5 nap plusz szabadságot is adnak az alkalmazottaknak, hogy ezzel is növeljék az elkötelezettségüket. Mégis a cseheknél a dolgozók harmada kapja, miközben nálunk alig 1,5 százalék.