logo

Gyorshír: ennyit keresnek a magyar rendvédelmisek

A Fizetesek.hu megnézte, hogy mennyit keresnek a hazai rendvédelmi dolgozók. A kutatási eredményből kiderül, hogy a cseh és szlovák kollégáik a hazainál jóval többet keresnek. A tűzoltók bére meglepően alacsony, de a börtönőrök helyzete is nehéz. Felértékelődik a biztonsági őrök munkája a havi bruttó 110 ezer forintos fizetés mellett.

A valamennyi rendfokozatot, beosztást összegezve kapott átlagjövedelmi adatok alapján elmondható, hogy Szlovákiában és Csehországban mindegyik vizsgált rendvédelmi szolgálat esetén magasabbak az átlagjövedelmek, mint Magyarországon.

A hazai rendőrök havi bruttó átlagjövedelme 219 ezer forint, míg Szlovákiában 246 ezer, Csehországban 286 ezer forint.


A cseh tűzoltók, speciális mentőmunkások átlagos havi jövedelme a legmagasabb: 263 ezer forint, Szlovákiában 207 ezer forint, Magyarországon dolgozó kollégáiké mindössze 163 ezer forint.


A Magyarországon katonai szolgálatban dolgozók havi átlagbére bruttó 178 ezer forint, Csehországban 290 ezer forint, Szlovákiában 301 ezer forint.


A hazai börtönőrök átlagosan bruttó havi 164 ezer forintért dolgoznak, Szlovákiában bruttó 253 ezer forintot, Csehországban 255 ezer forintot keresnek átlagosan kollégáik.


A biztonsági őrök pedig Magyarországon átlagosan bruttó 110 ezer forintot keresnek a a Fizetesek.hu felmérés adatai szerint.


A vám-és pénzügyőrségben szolgálatot teljesítők átlagfizetése Magyarországon átlagosan havi bruttó 183 ezer forint, Szlovákiában 258 ezer forint, Csehországban 290 ezer forint.

--

További információk és interjú-lehetőség:
FICZA JÁNOS szóvivő
Workania.hu

Mobil: +36-70/346-5584
Telefon: +36 (1) 577-52-90
E-mail: [email protected]
www.workania.hu és www.fizetesek.huMennyit keresnek mások?

Ingyenes személyre szabott fizetési összehasonlítás.

Hasonlítsa össze bérét