Egyre kevesebben kapnak juttatást

Míg tavaly az alkalmazottak 28%-a nem kapot semmilyen juttatást, idén már minden harmadik munkavállaló lemaradt róla. A legnépszerűbb viszont a meleg étkeztetés.

A Fizetesek.hu legújabb felmérése alapján jelenleg a legnépszerűbb juttatás a meleg étkezési utalvány: az alkalmazottak 35%-a részesül benne, majd a rugalmas munkaidőbiztosítása következik 16%-kal, a helyi utazási bérlet 15%-kal, valamint a hideg étkeztetés 12%-kal. Mobiltelefont leginkább az irodai alkalmazottak, valamint a közép- és felsővezetők kapnak - a felmérés szerint az alkalmazottak 12%-a.

Üdülési csekket a munkavállalók 11%-a kap.

A legkevésbé népszerű juttatási formák: a munkavállalók kevesebb mint 2%-a kapott az elmúlt évben sport- és kultúrális támogatást, hétvégi céges rendezvényeket, valamint mértéken felüli szabadságot.

A legnépszerűbb juttatások:

Juttatási forma %
Meleg étkezési utalvány 35,6
Egyik sem 32,6
Rugalmas munkaidő 16,1
Mobiltelefon magáncélokra 15,3
Helyi utazási bérlet 14,6
Hideg étkeztetés 12,5
Üdülési csekk 11,1
Ingyenes italellátás a munkahelyen 10,7
Notebook magáncélokra 8,5
Alkalmazottak képzése 7,1
Egészségügyi megtakarításhoz való hozzájárulás 6,6
Iskolakezdési hozzájárulás 5,1
Az utazás költségeinek megtérítése a törvény által előírt norma fölött 4,4
Szolgálati - személygépkocsi magáncélokra 4,3
Nyugdíjbiztosítási hozzájárulás 4,1
Hétvégi cégrendezvények, akciók 2,0
Sport- és kulturális juttatás 2,0
Mértéken felüli szabadság 1,0
Forrás: Fizetesek.hu


Tavalyhoz képest viszont jelentősen csökkent néhány juttatási forma: 2011-ben meleg étkezési utalvány még a munkavállalók 44%-a kapott. Rugalmas munkaidőben, ingyenes italellátásban, mobiltelefonban, valamint helyi utazási bérletben az alkalmazottak hasonló aránya részesült, mint 2012-ben. Egyedül a hideg étkeztetési utalvány mértéke növekedett: 2011-ben a dolgozók mindössze 9%-a kapott ilyen juttatást. 


Hírek

19
Mar.
Tizenhárom százalékkal nőttek a bérek tavaly

Először lépte túl a 300 ezer forintos határt az átlagbér Magyarországon. Továbbra is óriási a bérszakadék az ország nyugati és keleti régiói között, de az is kiderült, hányszor többet keresnek a pilóták a takarítóknál.

05
Mar.
A nők 9 százalékkal kapnak kevesebbet ugyanazért a munkáért

A Paylab nemzetközi bérinformációs portál eredményei alapján a nők átlagosan 9 százalékkal keresnek kevesebbet a férfiaknál ugyanabban a pozcióban. Ugyanakkor a nők foglalkoztatottsága Európa szerte évről évre növekszik, de még mindig csak tízből hat nő dolgozik. Az anyák nincsenek könnyű helyzetben, pedig a munkavállalók 37 százalékának van anya kollégája.

21
Feb.
Magabiztosak vagy irreálisak? Egyedül a pályakezdők fizetési elvárásai magasabbak, mint a valós bérek

A legmagasabb fizetési elvárásai a pályakezdőknek vannak, az idősebb álláskeresők realistábbak. Sőt, ők gyakran alulértékelik magukat olyan pozíciókban, ahol nincs kellő tapasztalatuk. Mindeközben a Z generáció (vagyis a 24 év alattiak) képviselői átlagosan 9 százalékkal többet kérnek annál, mint amennyit ez a korosztály a valóságban kap.