logo

Biztos munkahelyen jó fizetés: autóipar

2013.08.18.

A legújabb elemzések szerint az autóipar pozitív eredményeinek köszönhetően az elmúlt hónapokban javult a foglalkoztatottság Magyarországon. Fontos kérdés az is, hogy ez az autógyártásban dolgozó munkavállalók számára milyen fizetési kilátásokat jelent.

A Workania állásportál által működtetett Fizetesek.hu internetes bérfelmérés eredményei alapján az elmúlt egy évben az autóiparban dolgozók átlagfizetése Magyarországon havi bruttó 230 ezer forint.

Megéri viszont gépjármű- illetve közlekedési eszközöket gyártó cégeknél dolgozni: az ott dolgozó munkavállalók ugyanis átlagosan havi 280 ezer forintot keresnek.

A munkaköröket egyenként vizsgálva azt látjuk, hogy a gyártásban részt vevő alkalmazotti munkakörök közül a folyamatmérnökök keresnek átlagosan a legtöbbet, bruttó 365 ezer forintot. Második helyen a műszaki tervezők állnak, az ő átlagjövedelmük: 340 ezer forint. A karbantartási mérnökök átlagosan bruttó 333 ezer forintot keresnek.

A többi vizsgált munkakör átlaga nem éri el a bruttó 300 ezer forintos határt.

A Fizetesek.hu kutatói mindössze három munkakört találtak a 200-300 ezer forint közötti sávban: a szervizvezetők átlagosan 285 ezer forintot, a technológusok 280 ezer, a karbantartók átlagosan bruttó 208 ezer forintot visznek haza.

A felmérésben vizsgált további munkakörökben kapott átlagjövedelmek már havi 200 ezer forint alatt vannak: a műszerészek átlagosan 185 ezer, a minőségellenőrök 178 ezer, az autószerelők 167 ezer forintért teljesítik munkaköri kötelességeiket.

Az autóipari gyárakban javító, szerelő alkalmazottként dolgozók átlagosan 165 ezer, a fényezők 164 ezer, a gépkezelők, koordinátorok 158 ezer forintot keresnek.

Az autóvillamossági szerelők és karosszérialakatosok átlagos jövedelme nem éri el a 150 ezer forintos szintet.

vezetői munkakörök közül a művezetők és a logisztikusok fizetési átlaga található a 200-300 ezer forintos sávban az autó- és járműgyártó iparon belül: a logisztikusok átlaga 266 ezer, a művezetőké 269 ezer forint. A gépészmérnökök átlagosan 307 ezer forintot vihetnek haza, a termelésvezetők átlaga majdnem eléri a 400 ezres határt. A műszaki igazgatók átlagjövedelme 680 ezer forint, a logisztikai igazgatóké 711 ezer forint, a termelési igazgatói pozíciót betöltők átlagosan 825 ezer forintot keresnek. Az autóipari gyártó cégeknél ügyvezető igazgatóként dolgozók átlagjövedelme bruttó 1 millió 267ezer forint.Mennyit keresnek mások?

Ingyenes személyre szabott fizetési összehasonlítás.

Hasonlítsa össze bérét